Frivilliga Radioorganisationen

FRO Sollefteå

Välkommen till FRO Sollefteå

Frivilliga Radioorganisationen (FRO) är en frivillig försvarsorganisation för sambandsintresserade. Kvinnor och män i alla åldrar kan bli medlemmar. Vi bemannar sambandsbefattningar i Försvarsmakten samt inom samhällets krisberedskap.

FRO Sollefteå bedriver en stor verksamhet inom olika områden såsom, säkerhetssamband, närradio, utbildning (mekning) och mastarbeten för samband inom kommun. Under fliken [Aktiviteter] finns det en utförlig presentation om vad FRO Sollefteå sysslar med eller klicka här. Om du vill bli medlem så finns inträdesansökan att ladda ned under fliken [Kontakta oss]

 Ingressbild liten

Antennjobb på Hallstamasten

2016-09-03 Hallstaberget Sollefteå.
Tidigare hade vi satt upp en fyrstackad VHF-antenn som är avsedd för en repeater på FRO frekvens.
Det blev lite fel riktning på den för att vi ville ha en bra förbindelse norrut mot en kommundel. Nu blev den satt i ett befintligt fäste efter en 80 MHz antenn och rikningen blev österut. Vi upptäcket att den gick bra för en repetaer norr om Jakobsstad i Finlad dundrade in. Nu i dag så flyttade vi om antennen som vi ville ha den. I samband med det arbetet så justerades höjden på kuren så att den är våg. Några bilder nedan. Jag, Nils tog bilderna. Emil hjälpte till i masten och Fredrik hissade kuren.

Antenner Antenner 2

Antennriktning Emil i masten

Mast mot kur Fikatime

Kurjustering Kurjustering 2

 

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök